NIEUW – Kendrion draaimagneet met vinger voor veilig transport, opslag, in- en uitslag van goederen in shuttlesystemen

AXIS & Stuifmeel introduceert de Solenoid Finger van Kendrion. De BSM043 bistabiele draaimagneet met vinger is speciaal ontworpen voor toepassing in geautomatiseerde shuttlesystemen. Deze innovatieve magneetoplossing is ontwikkeld om de efficiëntie en veiligheid van materiaalbehandeling in intralogistieke toepassingen te optimaliseren.

Bij de automatisering van intern transport vormen shuttlesystemen een onmisbare schakel. Door toepassing van deze geautomatiseerde pick-and-place-systemen worden de opslagcapaciteit vergroot, efficiëntie en productiviteit verhoogd en storingen verminderd.

De BSM043-magneet kenmerkt zich door een draaihoek van 90°, wat in combinatie met een aluminium (of ander materiaal) vinger een eenvoudige en veilige verplaatsing van goederen mogelijk maakt. De magneet behoudt zijn eindpositie zelfs bij stroomuitval, waardoor deze ideaal is voor toepassingen met batterijvoeding of condensatorontlading.

Belangrijke kenmerken van de BSM043-magneet zijn onder andere:

  • Hoge radiale belastbaarheid vinger: tot 400N
  • Inschakelduur: tot 100%
  • Zeer snelle schakeltijden: van 8 tot 30 ms
  • Optionele positiedetectie beschikbaar

De magneet is verkrijgbaar in twee varianten:

Met de introductie van de BSM043 bistabiele draaimagneet met vinger leveren Kendrion en AXIS & Stuifmeel weer een belangrijke bijdrage aan de effectiviteit van geautomatiseerde opslagsystemen.

Voor meer informatie over de BSM043-magneet en andere producten van Kendrion neem contact op met het verkoopteam +31(0)182-647070 of via info@axis-stuifmeel.nl