Onze ontwikkelingen

Laatste nieuws

11 juli 2022

AXIS & Stuifmeel exclusief distributeur van Nafsa magneten voor Nederland en Belgisch Vlaanderen. Al 68 jaar maken de elektromagneten van Kendrion Kuhnke deel uit van het leveringsprogramma van AXIS & Stuifmeel. Dit Duitse familiebedrijf, waarvan wij exclusief distributeur zijn, ontwikkelt en produceert elektromagneten, pneumatische componenten en machinebesturingen. 
Axis & Stuifmeel - WOTS Jaarbeurs Utrecht

2 juni 2022

Tussen 27 en 30 september zijn de Jaarbeurshallen in Utrecht weer het toneel van de grootste industriële vakbeurs van de BeNeLux. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer te vinden in de “World of Motion and Drives” in hal 11.

23 februari 2021

Lineaire elektrische actuatoren zijn bestand tegen een grote verscheidenheid aan externe elementen. Dit komt met name van pas binnen de landbouw. Sproeimachines, maaidorsers, zaaimachines, kunstmeststrooiers, tractoren en graafmachines kunnen door toepassing van lineaire actuatoren worden verbeterd.
Axis & Stuifmeel - 65 jaar

11 november 2020

Als een onderneming haar 65 jarig jubileum viert, is dit zonder twijfel hét bewijs dat men al meer dan een halve eeuw goed bezig is. AXIS & Stuifmeel B.V. in Waddinxveen vormt daar geen uitzondering op en 2020 had dan ook een feestelijk jaar moeten worden met een echte ‘jubileumstand’ op de WoTS.

10 november 2020

Lineaire bewegingen zijn op verschillende manieren te realiseren. Met pneumatische en hydraulische cilinders, elektrische actuatoren, riem- of spindel aangedreven units, spindelhefelementen, lineaire motoren en, last but not least, de ruimtebesparende duwketting.

23 juni 2020

AXIS & Stuifmeel introduceert met de H-Track lineaire actuatoren een indrukwekkend nieuw wapen in de strijd tussen elektrische en hydraulische lineaire aandrijvingen. Opvallend is dat elektrische systemen steeds meer terrein winnen en dat geldt zeker voor de nieuwste H-Track.
Axis & Stuifmeel - Rotek

22 juni 2020

Wanneer beproefde componenten niet meer leverbaar zijn kan dit grote gevolgen hebben voor het productieproces. In het ergste geval lijdt het tot machinestilstand of zijn (kostbare) aanpassingen aan de machine noodzakelijk.
Axis & Stuifmeel - De nieuwe handpalmschakelaars van Lovato Electric zijn te bedienen zelfs als u uw handen vol heeft!

19 mei 2020

AXIS & Stuifmeel introduceert LP9 handpalmschakelaars met een ergonomisch ontwerp. De schakelaars beschikken over een groot bedieningsoppervlak voor eenvoudige bediening met de hand, elleboog of voet.
Axis & Stuifmeel - Elektromagneten

25 juli 2019

Binnen AXIS & Stuifmeel merken we dat de vraag naar compacte elektromagneten, waarbij de introductie van een elektrische spanning een snelle en/of krachtige lineaire of roterende beweging tot gevolg heeft, sterk groeit.
Axis & Stuifmeel - onze producten en oplossingen

4 juni 2019

AXIS & Stuifmeel heeft al jaren duwkettingen in haar assortiment. Duwkettingen, ofwel linear chains, zijn zeer geschikt voor het realiseren van compacte lineaire aandrijvingen.
Axis & Stuifmeel

23 mei 2019

Vorig jaar breidde AXIS & Stuifmeel haar ‘huismerk’ AxiPro uit met een toen nog bescheiden programma lineaire units. De afgelopen maanden zijn daar verschillende nieuwe productvarianten bijgekomen, waardoor er nu twaalf productfamilies zijn met slaglengtes tot maar liefst 12 meter!
Axis & Stuifmeel - onze producten en oplossingen

21 mei 2019

Aandrijfcomponent en in off-highway toepassingen als bulldozers, graafmachines en bosbouwmachines werken in de zwaarste omstandigheden. Naarmate de technologische vooruitgang en het formaat van de machines toenemen, is er meer behoefte aan zwaardere componenten.