Onze ontwikkelingen

Laatste nieuws

Samenwerking sleutel naar succes Cybe Contsruction Apex Dynamics Aandrijftechniek AXIS & Stuifmeel

17 november 2022

De juiste (totaal)oplossing komt tot stand door intensieve communicatie met de klant, out of the box denken, innovatieve partners en een gedreven, ervaren team. Samen met Apex Dynamics hebben wij een oplossing gevonden voor de lineaire bewegingen van de gantry-systemen van CyBe Construction.
Bloemenwinkels schiphol GROB antriebstechnik, AXIS & Stuifmeel

8 september 2022

Enige jaren geleden heeft GROB Antriebstechnik GmbH in samenwerking met AXIS & Stuifmeel een bijzonder project opgeleverd op Amsterdam Airport Schiphol. Wie wel eens op het vliegveld is geweest, kent House of Tulips vast wel de befaamde bloemenwinkel waar iedere ochtend letterlijk en figuurlijk het dak eraf gaat, vast wel.
Nafsa magneten AXIS & Stuifmeel magneettechniek

11 juli 2022

AXIS & Stuifmeel exclusief distributeur van Nafsa magneten voor Nederland en Belgisch Vlaanderen. Al 68 jaar maken de elektromagneten van Kendrion Kuhnke deel uit van het leveringsprogramma van AXIS & Stuifmeel. Dit Duitse familiebedrijf, waarvan wij exclusief distributeur zijn, ontwikkelt en produceert elektromagneten, pneumatische componenten en machinebesturingen. 
Axis & Stuifmeel - WOTS Jaarbeurs Utrecht

2 juni 2022

Tussen 27 en 30 september zijn de Jaarbeurshallen in Utrecht weer het toneel van de grootste industriële vakbeurs van de BeNeLux. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer te vinden in de “World of Motion and Drives” in hal 11.

23 februari 2021

Lineaire elektrische actuatoren zijn bestand tegen een grote verscheidenheid aan externe elementen. Dit komt met name van pas binnen de landbouw. Sproeimachines, maaidorsers, zaaimachines, kunstmeststrooiers, tractoren en graafmachines kunnen door toepassing van lineaire actuatoren worden verbeterd.
Axis & Stuifmeel - 65 jaar

11 november 2020

Als een onderneming haar 65 jarig jubileum viert, is dit zonder twijfel hét bewijs dat men al meer dan een halve eeuw goed bezig is. AXIS & Stuifmeel B.V. in Waddinxveen vormt daar geen uitzondering op en 2020 had dan ook een feestelijk jaar moeten worden met een echte ‘jubileumstand’ op de WoTS.

10 november 2020

Lineaire bewegingen zijn op verschillende manieren te realiseren. Met pneumatische en hydraulische cilinders, elektrische actuatoren, riem- of spindel aangedreven units, spindelhefelementen, lineaire motoren en, last but not least, de ruimtebesparende duwketting.

23 juni 2020

AXIS & Stuifmeel introduceert met de H-Track lineaire actuatoren een indrukwekkend nieuw wapen in de strijd tussen elektrische en hydraulische lineaire aandrijvingen. Opvallend is dat elektrische systemen steeds meer terrein winnen en dat geldt zeker voor de nieuwste H-Track.
Axis & Stuifmeel - Rotek

22 juni 2020

Wanneer beproefde componenten niet meer leverbaar zijn kan dit grote gevolgen hebben voor het productieproces. In het ergste geval lijdt het tot machinestilstand of zijn (kostbare) aanpassingen aan de machine noodzakelijk.
Axis & Stuifmeel - De nieuwe handpalmschakelaars van Lovato Electric zijn te bedienen zelfs als u uw handen vol heeft!

19 mei 2020

AXIS & Stuifmeel introduceert LP9 handpalmschakelaars met een ergonomisch ontwerp. De schakelaars beschikken over een groot bedieningsoppervlak voor eenvoudige bediening met de hand, elleboog of voet.
Axis & Stuifmeel - Elektromagneten

25 juli 2019

Binnen AXIS & Stuifmeel merken we dat de vraag naar compacte elektromagneten, waarbij de introductie van een elektrische spanning een snelle en/of krachtige lineaire of roterende beweging tot gevolg heeft, sterk groeit.
Axis & Stuifmeel - onze producten en oplossingen

4 juni 2019

AXIS & Stuifmeel heeft al jaren duwkettingen in haar assortiment. Duwkettingen, ofwel linear chains, zijn zeer geschikt voor het realiseren van compacte lineaire aandrijvingen.