Serapid

Axis & Stuifmeel Serapid lineartechniek, lineairtechniek, duwketting

Sinds 2013 maken de producten van Serapid deel uit van ons leveringspakket. Serapid is opgericht in 1972 en beschikt inmiddels over kantoren over de hele wereld. Serapid is gespecialiseerd in het veilig omgaan met zware lasten, eisen voor een lange slag en beperkte ruimte.

Kerntechnologie is de Rigid Chain. Deze bestaat uit in elkaar grijpende schakels die zich gedragen als een ketting en zich kunnen sluiten tot een onbuigzame balk. Hierdoor ontstaat een veilig, betrouwbaar en compact telescopisch bedieningsmechanisme, dat ook werkt in veeleisende omgevingen/barre omstandigheden.

Vanaf het eerste jaar levert Serapid ladingverplaatsingssystemen voor de nucleaire, staal- en auto-industrie. Oplossingen omvatten liften en push/pullsystemen voor de overdracht van kernafval, autoliften en pallet duwsystemen. Serapid is ook één van ’s werelds erkende deskundigen op het gebied van ‘Quick Die Change’: een proces voor de verplaatsing van zeer zware matrijzen van 100 ton of meer.

Serapid’s ervaring in de industrie en productie heeft gezorgd voor hun theaterdebuut; in 1996 ontwikkelde en leverde zij het eerste ‘stage wagon system’ voor een theater aan boord van een cruiseschip. In 1999 ontwikkelden zij de LinkLift hefkolom en wonnen hiermee de Product van het Jaar-award bij de LDI Theatre show. In 2003 ontwikkelde Serapid vervolgens de LinkLift 80 en was ‘Best of Show’op de Showtec tentoonstelling in Berlijn. In 2008 kon de wereld Serapid’s liften in actie zien tijdens de Olympische openingsceremonie in Peking waar Serapid 62 liftkolommen voor leverde.

Producten