GROB

Axis & Stuifmeel Grob Antriebstechnik

Sinds 1945 staat de naam GROB synoniem voor snelheid, betrouwbaarheid en innovatie. In dat jaar werd de firma Wilhelm GROB opgericht als ijzerdraaierij, gespecialiseerd in spindelhefelementen. De introductie van het kubische spindelhefelement in 1974 was een groot succes. Dit resulteerde in een enorme groei van het in Sinsheim gevestigde bedrijf, dat in 2006 tot GROB Antriebstechnik werd omgedoopt. In de loop der jaren is GROB uitgegroeid tot een globale speler op het gebied van lineaire oplossingen. De innovatieve producten van GROB zijn het hart van vele machines, systemen en aggregaten en doen onopvallend en stil, maar met grote precisie, dienst. De meest uiteenlopende industrietakken vertrouwen op de producten van GROB.

Zo worden de lineaire aandrijvingen onder andere toepast in:

Naast het standaardpakket, dat ook ATEX uitvoeringen omvat, biedt GROB tevens all-in-one oplossingen voor complexe toepassingen. Deze worden op maat gemaakt door goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers. Voor “klanten in nood” bestaat er een special expresse service, waardoor er nog sneller geleverd kan worden.

De betrouwbaarheid is niet alleen terug te vinden in de kwaliteit van de producten. GROB hecht zeer veel waarde aan het welzijn van haar werknemers en het milieu en is sociaal betrokken.

De lineaire oplossingen van GROB maken al ruim 60 jaar deel uit van het leveringspakket van AXIS & Stuifmeel. 

GROB Antriebstechnik