TiMOTION: Elektrische actuatoren voor de landbouw

Lineaire elektrische actuatoren zijn bestand tegen een grote verscheidenheid aan externe elementen. Dit komt met name van pas binnen de landbouw. Sproeimachines, maaidorsers, zaaimachines, kunstmeststrooiers, tractoren en graafmachines kunnen door toepassing van lineaire actuatoren worden verbeterd.

Elektrische actuatoren zijn nauwkeurige hulpmiddelen. Bij tractoren bijvoorbeeld, maken de actuatoren het mogelijk het stuurwiel nauwkeurig af te stellen, achteruitkijkspiegels te verstellen en daken te openen en te sluiten. Agrariërs kunnen dus profiteren van aangepaste apparatuur voor meer comfort en hierdoor efficiënter werken.

Daarnaast is een hoge mate van precisie essentieel. Door sproei- en zaaimachines met elektrische actuatoren uit te rusten, worden meststoffen, zand en chemicaliën in de juiste hoeveelheden op de juiste plaats verspreid. Hierdoor wordt gewassterfte en economische schade voor de agrariërs voorkomen.

Welke actuatoren voor welke toepassing?

De actuatoren uit de MA en JP serie zijn bijzonder geschikt voor robuuste machines die kracht en bestendigheid vereisen. De MA1– en MA2-actuatoren hebben een duwkracht van respectievelijk 4.500 en 6.000N. Hiermee kan de gebruiker verschillende onderdelen van zijn machines aanpassen. Beide hebben een IP69K-beschermingsgraad en zijn bestand tegen temperaturen van -25 °C tot +65 °C. Dankzij deze eigenschappen zijn ze geschikt om bij alle weersomstandigheden te functioneren.

  • De MA5-acuator, met een duwkracht tot 3.500 N is speciaal ontworpen voor toepassingen die robuustheid en duurzaamheid vereisen. De IP69K beschermklasse en de optionele vetkamer zorgen voor een zeer hoge bestendigheid tegen hogedrukwaterstralen, stof en chemicaliën, waardoor deze actuator de ideale oplossing is voor landbouwmachines.
  • De JP3 en JP4-actuatoren, met een duwkracht van respectievelijk 2.000 en 4.500 N, zijn krachtig en compact.  Ze kunnen worden toegepast in landbouwmachines waar de ruimte beperkt is. Een IP69K-bescherming tegen stof, hogedrukwaterstralen en chemicaliën is als optie verkrijgbaar.

Alle genoemde actuatoren zijn ontwikkeld om aan de eisen van de agrarische sector te voldoen. Daarnaast kunnen ze worden uitgerust met potentiometers voor de positieterugkoppeling en nog vele andere functionaliteiten.

Wilt u meer weten neem contact op +31(0)182-647070 of via info@axis-stuifmeel.nl