T-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION

Een actuator met “T-Smart”-functie is voorzien van een geïntegreerde besturingsplaat met microprocessor. Dit zorgt voor een uitgebreide interne functionaliteit zonder dat er een externe besturingsunit nodig is, wat de assemblage en de prestaties van het systeem vereenvoudigt.

De innovatieve “T-Smart”-functie van TiMOTION is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

 1. T-Smart Advanced
  Deze T-Smart-optie maakt het mogelijk om maximaal 8 actuatoren te synchroniseren. De geïntegreerde controller zorgt voor een gecoördineerde en efficiënte beweging. Dit maakt de actuatoren met T-Smart Advanced ideaal voor toepassing in geautomatiseerde systemen in onder andere robotica en industriële machines.

  Kenmerken van T-Smart Advanced
  TiMOTION’s T-Smart-actuatortechnologie biedt een scala aan functies en voordelen voor verschillende series lineaire actuatoren. Deze functies omvatten onder andere:
 • Gesynchroniseerde beweging
  Tot 8 actuatoren kunnen eenvoudig gesynchroniseerd worden. Hierdoor is een correcte uitlijning gegarandeerd, zelfs bij verschillende belastingen op elke afzonderlijke actuator.
 • Virtuele eindschakelaars
  De actuator kan worden bediend binnen het aangewezen slagbereik en zal de gedefinieerde boven- en/of ondergrens (-grenzen) niet overschrijden.
 • Soft Start en Soft Stop
  De actuator kan zo worden ingesteld dat hij start met een lage snelheid. De soft start en stop-functie zorgt ervoor dat de snelheid geleidelijk toeneemt aan het begin van de slag en weer afneemt aan het einde van de slag. Hierdoor wordt schokbelasting voorkomen en de nulsnelheid zowel aan het begin als aan het einde van de slag bereikt.

De T-Smart Advanced-functie is compatibel met het softwareprogramma van TiMOTION (PGMA, PGVN, enz.). Het softwareprogramma is eenvoudig op een computer te installeren en stelt gebruikers in staat om de parameters van de actuator (zoals snelheid of slag) aan te passen. Bovendien biedt het real-time statusbewaking om gebruiks- en prestatiegegevens vast te leggen voor ontwikkelings- of onderhoudsdoeleinden.

 1. T-Smart Bus Communication
  De optie T-Smart Bus Communication maakt eenvoudige integratie mogelijk met industriële interfaces, die gebruikmaken van verschillende communicatieprotocollen. Deze optie is momenteel beschikbaar in SAE J1939 en Modbus. Aanpassingen voor andere communicatieprotocollen behoren ook tot de mogelijkheden.
 • SAE J1939
  SAE J1939 is een netwerkprotocol voor voertuigen, dat veel wordt toegepast in de automotive, evenals in de landbouw, bosbouw en bouwmachines. De actuatoren met TiMOTION T-Smart SAE J1939 zijn compatibel met bestaande systemen die het protocol gebruiken. Hierdoor wordt het bedradingsproces vereenvoudigd en het aantal benodigde componenten verminderd. Bijkomend voordeel is dat de actuatoren zijn uitgerust met ingebouwde veiligheidsmechanismen die een optimale werking garanderen.
 • Modbus RTU
  De T-Smart actuatoren kunnen ook naadloos worden geïntegreerd in bestaande industriële systemen met behulp van Modbus RTU, het seriële communicatieprotocol dat voornamelijk wordt gebruikt in de industriële automatisering en procesbesturing. De T-Smart Modbus RTU biedt eenvoudige bewaking, vereenvoudigde bedrading en flexibele programmering en ondersteunt een breed scala aan besturingen.

Elektrische lineaire actuatoren met “T-Smart” functionaliteit
“T-Smart” actuatortechnologie is nu beschikbaar voor de volgende series:  MA2, MA3, MA4, MA6 en VN1. Klik hier voor documentatie over T-Smart.

T-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & StuifmeelT-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & StuifmeelT-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & StuifmeelT-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & StuifmeelT-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & Stuifmeel

TiMOTION biedt tevens ongeëvenaard maatwerk om te voldoen aan de specifieke behoeften van de toepassing. Als verticaal geïntegreerd bedrijf kan TiMOTION de slag, snelheid, belastbaarheid, programma, bescherming, bevestigingen en kabellengte van hun actuatoren volledig aanpassen aan de exacte specificaties van de gebruiker.

Wilt u meer weten over actuatoren met T-smart neem gerust contact met ons op via +31(0)182-647070 of info@axis-stuifmeel.nl