Snel leverbare AxiPro lineaire units met prima prijs/kwaliteit verhouding

Vorig jaar breidde AXIS & Stuifmeel haar ‘huismerk’ AxiPro uit met een toen nog bescheiden programma lineaire units. De afgelopen maanden zijn daar verschillende nieuwe productvarianten bijgekomen, waardoor er nu twaalf productfamilies zijn met slaglengtes tot maar liefst 12 meter! Opvallend is dat deze lineaire units korte leveringstijden hebben, ook op maat geproduceerd kunnen worden en een gunstig prijskaartje hebben. Zowel vanuit de algemene machinebouw als de foodwereld is er dan ook een toenemende belangstelling voor deze oerdegelijke, in West-Europa geproduceerde lineaire aandrijfcomponenten.

AxiPro AP lineaire units zijn de ideale basis voor toepassingen waarbij nauwkeurige en snelle heen en weer gaande bewegingen zijn vereist.
Bijvoorbeeld bij lineaire machinegeleidingen, ‘pick-and-place’ systemen, XYZ-tafels, transportlijnen etc. De repeteernauwkeurigheid bedraagt over de volle lengte +/- 0,1 mm, wat al aangeeft dat we het hier over degelijke kwaliteitsproducten hebben. Voor de snelle en trefzekere sledebeweging zijn de AxiPro AP units uitgerust met een compacte, sterke Brecoflex tandriem aandrijving. Daarnaast wordt voor de sledegeleiding gebruikgemaakt van geharde loopwielen en geharde assen. De zwaarder belastbare uitvoeringen zijn voorzien van een kogelomloop railgeleiding terwijl er voor nóg hogere belastingen uitvoeringen zijn met dubbele loopwagen. De AxiPro AP serie bestaat momenteel uit twaalf basisversies, die weer in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn. Dankzij de vele beschikbare opties en accessoires, kunnen deze lineaire units precies op de toepassing worden afgestemd. Volledig klantspecifieke units behoren eveneens tot de mogelijkheden zonder dat er gelijk enorme aantallen van besteld hoeven te worden.

Axis & Stuifmeel - Lineaire units, units, axipro,

Veelzijdig programma

De AxiPro AP lineaire units kunnen worden aangedreven door standaard genormeerde draaistroom-, servo- en stappenmotoren, zodat hiermee veelzijdige bewegings- en positioneermogelijkheden binnen bereik komen. Er zijn open, gesloten en modulaire systemen beschikbaar, waarbij vooral de open units uitermate geschikt zijn voor de veeleisende voedingsmiddelenindustrie. Zeker wanneer ze zijn uitgevoerd in RVS of uitgerust met een speciale 16AT5 getande riem. Kenmerkend voor deze food-uitvoeringen zijn de gladdere oppervlakken, afgeronde hoeken en een makkelijk te reinigen constructie. Het programma is inmiddels te breed om alle uitvoeringen te behandelen, maar globaal zijn de lineaire units er in breedtes vanaf 50 mm t/m 90 mm, maximale slaglengtes van 5.735 mm tot 12.000 mm, maximaal haalbare snelheden van 3.000 tot 5.000 mm/s en acceleraties tot 50 m/s2. De maximale belastbaarheid van de kleinste uitvoering bedraagt Fx: 1000N, Fy: 980N, Fz 850N, terwijl de 12 meter lange APLUC in X-, Y- en Z-richting belast kan worden tot respectievelijk 6500, 6400 en 7000N. De zwaarste uitvoering is de APLU dubbele open lineaire unit die zelfs belastbaar is tot respectievelijk 2100N (Fx) en 14800N (Fy en Fz).

Wilt u meer weten over deze AxiPro Lineaire units neem dan contact met ons op via +31(0)182-647070 of info@axis-stuifmeel.nl