Slim aandrijven met meer power!

Krachtige Romotion met SmartDrive technologie bij AXIS & Stuifmeel

ROTEK Antriebstechnik heeft een nieuwe variant van de Romotion borstelloze gelijkstroommotor gelanceerd die meer power combineert met ongekend compacte afmetingen. Een qua output vergelijkbare motor uit China is minstens 2x zo groot en dan hebben we het nog niet eens over het gigantische verschil in rendement. Geen wonder dat ROTEK met de nieuwe Romotion synchroonmotor met geïntegreerde smart-electronics de derde prijs won bij een Duitse innovatie-award verkiezing.

De borstelloze driefase Romotion synchroonmotoren hebben standaard een toerentalbereik van 400 tot 4.000 omw/min en leveren bij 48V een vermogen van max. 200W (130W bij 24V). De geïntegreerde digitale SmartDrive besturing is vernieuwd en biedt standaard programmeermogelijkheden voor onder meer toerental en draairichting. Communicatie met de buitenwereld verloopt via een seriële RS-485 aansluiting, Modbus, CAN-bus of Profibus. Voorts zijn er tal van uitbreidingsmogelijkheden, waaronder koppelcontrole (lastherkenning), instelbare  snelheidsprofielen, rotorpositieregeling, etc. Romotion motoren zijn bovendien voorzien van een geïntegreerde STO-beveiliging. Dit staat voor ‘Safe Torque Off’, wat betekent dat de motor wordt uitgeschakeld als de belasting boven een bepaalde grenswaarde komt.

Standaard en specials
ROTEK onderscheidt zich als fabrikant niet alleen door de legendarische ‘Duitse kwaliteit’, maar ook door uiterst flexibele productiemogelijkheden. Doordat de motorcomponenten in eigen huis worden ontwikkeld en geproduceerd, is ROTEK in staat om op een economische manier maatwerk te leveren. De motoren wikkelt ROTEK zelf, zodat door de klant gewenste ‘afwijkende voltages’ geen probleem zijn. Alle draaiende delen (rotoren) worden in de productie minutieus gebalanceerd en tijdens assemblage in de behuizing exact uitgelijnd. Hierdoor worden deze motoren gekenmerkt door een zeer rustige, trillingvrije loop. Door de motoren te combineren met meertraps planetaire overbrengingen (ook van andere merken) kunnen hoge aandrijfkoppels tot 180Nm worden bereikt. Dit legt mede de basis voor een enorm breed toepassingsgebied. Romotion motoren worden onder meer gebruikt in voedingrobots voor vee, raammechanismen in treinen, weegtoestellen, automatische logistieke systemen, medische systemen, voor het aansturen van kleppen en verdeelpompen, verstellen van machine-aanslagen, master/slave schakelingen, etc. Ook zijn ze leverbaar in volledig RVS-uitvoering voor toepassing in de food- en farma-industrie. Andere speciale uitvoeringen kunnen op aanvraag worden geproduceerd.

Wilt u meer informatie over deze producten van ROTEK of bent u op zoek naar een oplossing neem dan contact met ons op +31(0)182-647070 of via
info@axis-stuifmeel.nl

Axis & Stuifmeel - Rotek romotion
Uiterst compact, energiezuinig, krachtig en beschikken over geïntegreerde smartdrive technologie.