MOTIVE NANO, de nieuwe frequentieregelaar met 1 fasevoeding voor 3-fasemotoren tot een vermogen van 2,2 kW

AXIS & Stuifmeel – Nieuw van Motive: de NANO 1 fase frequentieregelaar voor 3-fasemotoren.

Het leveringspakket van Motive is de laatste jaren gestaag uitgebreid en omvat inmiddels een breed scala aan producten, waaronder IE2 en IE3-elektromotoren (DELPHI), coaxiaal tandwielkasten (ROBUS), grote frequentieregelaars (NEO WiFi), haakse tandwiel- en wormwiel (motor)reductoren (ENDURO en BOX) en snelheidsvariatoren (VARIO). Nieuw in het programma is de NANO, het kleine maar veelzijdige broertje van de NEO WiFi.

Doordat NANO het mogelijk maakt efficiënte 3-fasemotoren (013 tot 2,2kW) op een 1 fasevoeding aan te sluiten, kan een aanzienlijke besparing op de energiekosten behaald worden. Elke NANO kan worden bevestigd op een breed scala Motive IEC-motoren van grootte 63 tot 132S. Dankzij een EMC-filter en de modulaire uitvoering is de NANO niet alleen geschikt voor industriële omgevingen maar ook voor lichtindustriële en commerciële toepassingen. Een spanningsbooster garandeert ook bij zeer lage snelheid een gelijkblijvend koppel.

Axis & Stuifmeel - Motive nano

Motive NANO 1 fase frequentieregelaar voor 3-fasemotoren.

Besturing geschiedt door middel van analoge bedieningselementen of MODBUS. Door NANO uit te rusten met de BLUE bluetooth zender, kan de regelaar eenvoudig via tablets en smartphones worden bediend. De speciaal daarvoor ontwikkelde Motive NANO app voor Android en IOS is gratis te downloaden. Uiteraard kan de regelaar ook vanaf een desktop PC ingesteld en bediend worden dankzij het gratis pc-interfaceprogramma “Motive Motor Manager”

NANO is leverbaar in diverse uitvoeringen: “NANOCOMP” (voor luchtcompressoren), “NANO-VENT” (voor ventilatoren en pompen) en “NANO-OLEO” (voor hydraulische power packs). De toepassingsgerichte software kiest automatisch de optimale instellingen voor snelheid en vermogen ten behoeve van de ingestelde druk en variabele opbrengst.

Wilt u meer weten over de producten van Motive neem dan contact met ons op via +31(0)182-647070 of info@axis-stuifmeel.nl