Maximaliseer machineprestaties met de nieuwe Glide Screw™ van Thomson

AXIS & Stuifmeel introduceert de Glide Screw™ van Thomson. Deze nieuwe, mechanische-lineaire bewegingsoplossing combineert de kenmerken van een lineaire lager en een schroefspindel in één enkele, compacte oplossing. Daarmee stelt de Glide Screw™ de machinebouwer in staat onderdelen te elimineren, ontwerpen te stroomlijnen, installaties te vereenvoudigen en noodzakelijk onderhoud tot een minimum te beperken.

Aangezien de Glide Screw zowel functioneert als aandrijfsysteem als lineaire geleiding, is hij eenvoudig te installeren. Deze spindel-moer combinatie biedt een stabiele opname van de momentbelasting of zijbelasting zonder extra ondersteuning. De reeds uitgelijnde combinatie maakt referentie-oppervlakken overbodig. Montage wordt eenvoudiger en kost minder tijd. Bovendien zorgt een geïntegreerd smeerblok ervoor dat de component praktisch onderhoudsvrij is. Tal van standaardmaten en configuraties zijn snel leverbaar.

Toepassingsgebieden:

Dankzij het ontwerp, de constructie en de prestaties, is de Glide Screw uitermate geschikt voor toepassing in vloeistofpompen, 3D printers of graveermachines, automatisering en diagnostiek in laboratoria, pick-en-place machines en iedere andere toepassing waarbij een betrouwbare, stabiele vertikale beweging vereist is. Optionele configuraties maken de Glide Screw geschikt voor werkzaamheden in clean rooms tot ISO6/klasse 1000. Daarmee voldoet de Glide Screw aan de strenge eisen van voedselverwerkings- en verpakkingsapparatuur.

Kenmerken Glide Screw™:

  • Lineair lager en schroefspindel in één
  • Compact met minder componenten
  • Geschikt voor verticale installatie
  • Installatietijd: 10 minuten*
  • Geen smering nodig
  • Klant-specifieke productie mogelijk

* machineafhankelijk en vergeleken met vergelijkbare toepassingsgebieden

Wilt u meer informatie over de Glide Screw™ van Thomson? Neem dan contact met ons op via +31(0 )182-647070.