Innovatieve partner van AXIS & Stuifmeel: MOTIVE S.R.L.

Motive srl is een nieuwe aanwinst in het leverancierspakket van AXIS & Stuifmeel. Motive, gevestigd in het Noord-Italiaanse Castenedolo, beschikt over een eigen ontwerp- en productiefaciliteit, waar 50 medewerkers garant staan voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van motoren, (motor)reductoren en frequentieregeling. Het bedrijf is in het jaar 2000 opgericht door eigenaren Giorgio Bosio en Giuseppe Corsini, en voortgekomen uit de RIB groep, een producent van automatische toegangssystemen. Motive bundelt meer dan 50 jaar ervaring, passie voor aandrijftechniek, oog voor detail, hoge kwaliteitsnormen, customer focus en vernieuwende ideeën, met als doel optimaal te presteren op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, prestaties en leveringsbetrouwbaarheid. Alles vanuit het oogpunt van de klant, vandaar de naam “Motive”.

De markt voor motoren en reductoren is over het algemeen redelijk conservatief. Motoren en reductoren moeten betrouwbaar en efficiënt zijn. Veel van deze producten worden al jarenlang op dezelfde wijze geconstrueerd. Is er dan ruimte voor en behoefte aan vernieuwende ideeën? In de afgelopen 15 jaar heeft Motive bewezen dat haar ontwikkelingen op het gebeid van ergonomie, esthetica en modulariteit wel degelijk van toegevoegde waarde zijn. Uiteraard zonder concessies te doen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Motive beschikt over een uitgebreid pakket elektromotoren en reductoren, waardoor voor iedere installatie de juiste motor-reductor kan worden samengesteld. Eventueel voorzien van een frequentieregelaar. Uiteraard behoren ook klantspecifieke oplossingen tot de mogelijkheden.

Het productenpakket van Motive omvat:

Elektromotoren: 

 • DELPHI: IE2 of IE3 driefase multi-voltage/frequentie motoren
 • DELPHI AT: zelf-remmende motoren met 1 of 2 veer-belaste remmen
 • MONO Enkelfase motoren, klasse F, bedrijfsfactor S1, IP55

Frequentieregeling:

 • NEO WiFi: breed toepasbaar, gepatenteerd, eenvoudig in gebruik, IP65, met afneembare bedieningsunit, draadloos op afstand bedienbaar
 • NEO PUMP: frequentieregeling voor hydraulische systemen, ruimte- en energiebesparend, eenvoudig in gebruik, interface via smartphone

Reductoren:

 • BOX: wormwielreductoren, bouwgrootte 25-90, gegoten aluminium behuizing, vanaf bouwgrootte 110 in gietijzer, in iedere positie te monteren, hoog rendement.
 • STADIO: voorvertragingen voor alle geschikte PAM motoren
 • ROBUS-A: coaxiale motorreductoren in aluminium
 • ROBUS-25-60: coaxiale motorreductoren in gietijzer, capaciteit tot 43000Nm
 • VARIO: planetaire conus-schijf variatoren
 • ENDURO: haakse kegeltandwiel-reductoren, uit één stuk gegoten voor heavy duty toepassingen, capaciteit tot 600Nm
 • STON: opsteekreductoren, uit één stuk gegoten, capaciteit tot 700Nm

Ieder product wordt uitgebreid getest voordat het, voorzien van het volledige testrapport en een duidelijke montagehandleiding, de fabriek verlaat. Doordat 91% van de onderdelen op voorraad is en de resterende 9% binnen 1-2 weken gefabriceerd kan worden, zijn een korte levertijd en “on time delivery” de standaard.

Geïnspireerd door de behaalde successen in Italië, de Arabische Emiraten en India, slaat Motive nu ook haar vleugels uit in de BeNeLux.

Wilt u meer weten over de producten van Motive, dan kunt u ons telefonisch bereiken op +31(0)182-647070 of per e-mail info@axis-stuifmeel.nl