Elektrisch openen en vergrendelen van deuren en luiken

Krachtige Kuhnke magneetsloten met statische sluitkracht tot 1.600 N


AXIS & Stuifmeel presenteert van fabrikant Kendrion Kuhnke Automation oerdegelijke magneetsloten in zowel monostabiele (zelf-vergrendelend) als bistabiele (actieve vergrendeling) uitvoering. De compacte sloten zijn breed inzetbaar en ideaal voor het vergrendelen van toegangsdeuren van machine-omheiningen en bagagecompartimenten in vliegtuigen, maar bijvoorbeeld ook voor het veilig bedienen van toegangsdeuren in dierentuinen en deuren en toegangsluiken van ovens en roterende machines zoals centrifuges. Het toepassingsgebied is bijzonder breed, wat mede is te danken aan de verschillende slottypen die AXIS & Stuifmeel in haar programma heeft, waarbij naast uit voorraad leverbare standaardoplossingen ook sloten op maat geproduceerd kunnen worden.

Belangrijk van al deze toepassingen is dat de bediening van de sloten zowel comfortabel, veilig als bedrijfszeker moet zijn. Als fabrikant van hightech sluit- en vergrendelsystemen heeft Kendrion Kuhnke Automation hiervoor onder meer uiterst betrouwbare en compacte magneetsloten ontwikkeld die een zeer hoge houdkracht bieden.

Zowel de mono- als bistabiele uitvoeringen bevatten krachtige magneten die, nadat de deur of klep in het slot is gevallen een houdkracht tot 1.600 N mogelijk maken. In monostabiele uitvoering vergrendelt het slot de deur automatisch zodra de schoot op de sluitplaat wordt vastgezet. Voor het ontgrendelen wordt het slot slechts kortstondig onder spanning gezet middels een 100 ms/36 W pulssignaal van 24 V (optioneel 12 V). In bistabiele uitvoering moet het magneetslot zowel voor het ver- als ontgrendelen altijd kortstondig onder spanning worden gezet, waarvoor de slotmagneet is uitgerust met een dubbele spoel. Betrouwbare microswitches nemen de detectie/bewaking van de deurpositie en deurvergrendeling voor hun rekening, terwijl de sloten ook zijn uitgerust met een nood-ontgrendelingfunctie. De behuizing is stof- en vochtbestendig conform klasse IP44.

Axis & Stuifmeel - Kuhnke magneetslot

Gemotoriseerde sloten

AXIS & Stuifmeel levert ook gemotoriseerde sloten van Kendrion Kuhnke. Hierbij wordt de schoot door middel van een krachtige elektromotor uit- en ingeschoven. Positiesensoren in het slot detecteren daarbij de schootbeweging, waarmee een veilige werking wordt gegarandeerd. De actuele status van het slot (open/dicht) kan bovendien op afstand bewaakt worden.

Wilt u meer weten over deze magneetsloten neem dan contact met ons op via +31(0)182-647070 of info@axis-stuifmeel.nl