De Electrak® HD lineaire actuator van Thomson

Meer kracht, een langere slag, interne centrale bediening en een ongeëvenaarde beschermingsgraad (IP69K).

Het nieuw paradepaardje van Thomson is ontwikkeld voor en in samenwerking met constructeurs. De Electrak® HD lineaire actuator is het antwoord op de hogere eisen op het gebied van prestatie en besturing.

De ontwerpers hebben de robuuste Electrak 10 als uitgangspunt genomen en daar state of the art besturingen, een hogere kracht en beschermingsgraad aan toegevoegd. Deze eigenschappen genereren een scala aan elektrische mogelijkheden – ook voor, van origine, hydraulische toepassingen. Het resultaat: verbeterde besturing, veiligheid en productiviteit tegen lagere ontwerp- installatie en bedrijfskosten.

Enkele kenmerken:

 • Toonaangevende, ingebouwde elektronica
  De (optionele) interne J1939 CAN bus verbetert de besturing, maakt centrale besturing mogelijk en helpt de machinebouwer het machine-ontwerp te vereenvoudigen.
 • Superieure prestaties
  Grotere krachten tot 10kN, een langere slag tot 1000 mm en een snelheid tot 70 mm/s, maken de Electrak HD geschikt voor applicaties die normaliter buiten het bereik van elektrische lineaire actuatoren vallen.
 • Ongeëvenaarde beschermingsgraad:
  Getest om te voldoen aan de meest veeleisende OEM acceptatietesten (inclusief IP69K) op het gebied van mechanische en elektronische componenten en deze te overtreffen.
 • Breed toepasbaar
  Standaard is de Electrak® HD voorzien van levensduursmering, een eindschakelaar, rem en verschillende beveiligingsfuncties (o.a. overspanning, temperatuur, anti-rotatie). Door de vele opties is de actuator zeer breed toepasbaar. Enkele opties: montageadapter voor diverse spindeluiteinden, montage van een kogeloog, diverse besturingsmogelijkheden.

Deze superieure actuator is uitermate geschikt voor toepassingen in extreme omstandigheden en de buitenlucht, zoals de weg- en waterbouw, logistieke systemen, reddingsvoertuigen, quick attach systemen etc. Reinigen met hoge druk water is geen probleem.

De Electrak® HD kan ook een zeer interessant alternatief zijn voor pneumatische en hydraulische systemen.

Wilt u meer weten over de Electrak® HD neem dan contact op via +31(0)182-647070, of per e-mail.