Ontdek de onverslaanbare kracht van de duwketting, zelfs in de vrieskou!

DE DUWKETTING WERKT ZELFS IN DE VRIEZER

Stel je voor dat je bij de volgende barbecue iets heel bijzonders wilt presenteren aan je gasten: misschien wel kangoeroevlees uit Australië. Om het vers op je barbecue te krijgen, moet het natuurlijk eerst diepgevroren worden in Australië. En je zult versteld staan: de duwketting van onze Duitse partner GROB Antriebstechnik speelt een heel belangrijke rol in het vriesproces.

Ontdek de onverslaanbare kracht van de duwketting, zelfs in de vrieskou! | Axis & StuifmeelRUIMTEWONDER DUWKETTING

Als er weinig ruimte is en ladingen toch veilig en nauwkeurig moeten worden verplaatst, kun je niet om de duwketting heen. Dat weet ook een Nieuw-Zeelandse fabrikant van innovatieve koeltechnologie, die onder andere platenkoelers fabriceert.

De toepassing hier: vlees en andere voedingsmiddelen worden in een deels geautomatiseerd systeem verpakt en verder getransporteerd. Aan het einde van het proces worden ze diepgevroren. Dit is het moment waarop de duwketting de kartonnen dozen met vlees op het plateau duwt. Daar worden ze vervolgens binnen 24 uur diepgevroren.

ONGEWONE OMSTANDIGHEDEN

Dat kun je wel zeggen. Wanneer voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis of kaas worden ingevroren, zijn de temperaturen in de kelder – d.w.z. onder het vriespunt, rond – 42 °C. Dit is geen probleem voor de duwketting band, die zelfs bij lagere temperaturen nog naar tevredenheid kan werken. Dit is geen probleem voor de duwketting, die zelfs bij lagere temperaturen nog naar tevredenheid kan werken.

Ontdek de onverslaanbare kracht van de duwketting, zelfs in de vrieskou! | Axis & Stuifmeel
Duwketting in vriezer
Ontdek de onverslaanbare kracht van de duwketting, zelfs in de vrieskou! | Axis & Stuifmeel
Duwketting duwt de dozen de vriezer in

 

TANDWIELKAST OF DUWKETTING GEBRUIKT:

In dit geval heeft GROB de SK18 duwketting gebruikt met een maximale stuwkracht van 18.000 N. Het bijzondere voordeel van de duwketting is ongetwijfeld dat er gemakkelijk zeer lange slagen mee kunnen worden gemaakt, vooral in krappe ruimtes. Hij kan zowel verticaal als horizontaal worden geïnstalleerd en garandeert een zeer hoge positioneernauwkeurigheid.

Bron: onze partner GROB Antriebstechnik