AXIS & Stuifmeel denkt letterlijk en figuurlijk ‘out of the box’ en biedt flexibele aandrijving voor extreem kleine ruimtes.

Groot denken voor aandrijftechniek in extreem kleine ruimtes


AXIS & Stuifmeel heeft al jaren duwkettingen in haar assortiment. Duwkettingen, ofwel linear chains, zijn zeer geschikt voor het realiseren van compacte lineaire aandrijvingen. Hoewel de LinearChain reeds compact was, heeft fabrikant GROB nu een variant ontwikkeld die nóg meer ruimte bespaart, waardoor het mogelijk is om aandrijfsystemen te realiseren in extreem kleine ruimtes.

Door de flexibele 90° of 180° doorbuiging en het gebruik van extra geleiderails, is het nu mogelijk om met weinig moeite de opslag naar wens te verlengen of in te korten. De LinearChain zelf kan ook een last ‘de hoek om’  tillen.

Deze versie is nu nog flexibeler in vergelijking met de eerdere duwkettingen door gebruik te maken van een kettingsteun in plaats van een opbergbox. Hierdoor kan de slagsnelheid worden verhoogd tot 600mm/s.

Uitgerust met geleideplaten van kunststof, montagebeugels en een behuizing, biedt de ketting een eenvoudige, stille en efficiënte manier om aan verschillende behoeften te voldoen: de ketting opbergen en het positioneren van de aandrijfeenheid buiten de machine. De duwkettingen zijn eenvoudig op locatie te monteren, en kunnen decentraal worden gemonteerd.

Kortom, fabrikant GROB denkt letterlijk en figuurlijk ‘out of the (opberg)box’ en biedt flexibele aandrijving voor extreem kleine ruimtes.

Wilt u meer weten over duwkettingen neem dan contact met ons op via +31(0)182-647070 of info@axis-stuifmeel.nl

Axis & Stuifmeel - Lineairchain
Axis & Stuifmeel - Duwkettingen