AXIS & Stuifmeel breidt ‘huismerk’ AxiPro uit met RVS Pneumatische cilinders

Naast bekende topmerken als ZAE, Thomson, Framo Morat en GROB biedt AXIS & Stuifmeel met haar ‘huismerk’ AxiPro een uitgebreide productenlijn die uitstekende prestaties combineert met een economisch prijskaartje. Nieuw in het AxiPro programma zijn de RVS pneumatische cilinders. Deze ISO cilinders (ISO15552, 6432 en 21287) zijn uitermate ge-schikt voor toepassingen in agressieve omgevingen, zoals de agrarische industrie, chemie en voedingsmiddelenindustrie.

Het AxiPro programma is de laatste jaren gestaag uitgebreid en omvat inmiddels een breed scala aan producten, waaronder IEC-elektromotoren, wormwiel(motor)reductoren, trilmotoren, vibratoren (rollen, kogel, turbine), haakse tandwielkasten, trommelmotoren, DC-compact motoren en lineaire units. Daaraan zijn nu ook pneumatische cilinders toegevoegd. Het AxiPro pakket omvat op dit moment 8 series. Daarvan zijn er vijf in volledig RVS uitgevoerd. De overige 3 zijn van geanodiseerd aluminium voorzien van een RVS neus.

De AxiPro pneumatische cilinders hebben de volgende eigenschappen:

  • diameter : 16 – 320mm
  • operationele druk : tot 10 bar
  • RVS : 304/316
  • medium : gefilterde, geoliede en ongeoliede perslucht/gefilterde lucht
  • temperatuurbereik : -20°C tot 150°C

De volledig in RVS uitgevoerde ronde cilinders uit de 85-serie zijn uitermate geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. De cilinders hebben een glad profiel en zijn met of zonder gaffel leverbaar. De aansluitingen zijn conform ISO15552.

Dankzij de vele uitvoeringen, opties en accessoires zijn de AxiPro RVS pneumatische cilinders breed inzetbaar. De opties omvatten onder andere buffering, diverse zuigerstangen, keerringen voor hoge temperatuur, RVS316 en EPDM keerringen. Tevens zijn speciale uitvoeringen of grotere diameters op aanvraag leverbaar.

Wilt u meer weten over de producten van AxiPro RVS Pneumatische cilinders neem dan contact met ons op via +31(0)182-647070 of info@axis-stuifmeel.nl

Axis & Stuifmeel - Pneumatische cilinders