AXIS & Stuifmeel breidt ‘huismerk’ AxiPro uit met lineaire units

Waddinxveen, 18 juni 2018. Naast bekende topmerken als ZAE, Thomson, Framo Morat en GROB biedt AXIS & Stuifmeel met haar ‘huismerk’ AxiPro een uitgebreide productenlijn die uitstekende prestaties combineert met een economisch prijskaartje. Nieuw in het AxiPro programma zijn elektrische lineaire units en pneumatische ISO-cilinders in speciale roestvaste uitvoering voor toepassing in agressieve omgevingen en de veeleisende foodsector

Het AxiPro programma is de laatste jaren gestaag uitgebreid en omvat inmiddels een breed scala aan producten, waaronder IEC-elektromotoren, wormwiel(motor)reductoren, trilmotoren, vibratoren (rollen, kogel, turbine), haakse tandwielkasten, trommelmotoren en DC-compact motoren.
Nieuw in het programma zijn de AxiPro AP lineaire units, die alle zijn voorzien van een compacte en sterke Brecoflex tandriemaandrijving. De robuuste geleiding is standaard uitgerust met geharde loopwielen en geharde assen, terwijl de hoger belastbare uitvoeringen zijn voorzien van een kogelomloop railgeleiding (bouwgroottes 15 en 20). Het pakket bestaat thans uit vijf basisseries, waarbinnen verschillende uitvoeringen leverbaar zijn. Dankzij de vele beschikbare opties en accessoires, kunnen de lineaire eenheden praktisch op maat gemaakt worden (ook voor food toepassingen). Klantspecifieke units behoren eveneens tot de mogelijkheden. Voor belastingen tot meer dan 700 kg zijn er de AP80LUS lineaire units, waarvan de geleiding is uitgerust met een dubbelgelagerde wagen. Een categorie apart vormen de AP50LU-GF lineaire units die specifiek zijn ontwikkeld voor applicaties in de voedingsmiddelenindustrie. Dit komt onder meer tot uiting in gladde oppervlakken, het gebruik van corrosiebestendige materialen en toepassing van extra duurzame, onderhoudsvrije onderdelen. Met het AxiPro programma zijn afhankelijk van de uitvoering lineaire geleidingen te realiseren met slaglengtes tot bijna 6 meter, snelheden tot 5.000 mm/s en acceleraties tot 50 m/s2. De kleinste lineaire unit is geschikt voor maximale belastingen (Fz) tot 850 N, de meest robuuste lineaire unit is belastbaar (Fy/Fz) tot 14.800 N.

RVS pneumatische cilinders

Eveneens nieuw in het AxiPro pakket zijn pneumatische ISO cilinders (ISO15552, 6432 en 21287) in RVS uitvoering (eventueel gecombineerd met geanodiseerd aluminium). Deze cilinders zijn uitermate geschikt voor toepassing in agressieve omgevingen, zoals de agrarische en chemische sector. Ook zijn ze ideaal voor applicaties in de voedingsmiddelenindustrie, waar strenge eisen worden gesteld aan de hygiëne. De behuizing en zuigerstangen zijn vervaardigd uit roestvast RVS 304/316, waarbij alle onderdelen uiterst glad (=vuil afstotend) zijn afgewerkt. Ze kunnen eenvoudig worden gereinigd en zijn bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen. De cilinders zijn geschikt voor werkdrukken tot 10 bar, verkrijgbaar in diameters van 16 tot 320 mm, waarnaast er verschillende uitvoeringen, opties en accessoires leverbaar zijn. Ze kunnen zowel met oliehoudende als olievrije perslucht worden aangestuurd.

Axis & Stuifmeel - Pneumatische cilinders
De AxiPro pneumatische ISO cilinders in RVS uitvoering zijn ideaal voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie.