21 kN elektro-hydraulische actuator


AXIS & Stuifmeel introduceert met de H-Track lineaire actuatoren een indrukwekkend nieuw wapen in de strijd tussen elektrische en hydraulische lineaire aandrijvingen. Opvallend is dat elektrische systemen steeds meer terrein winnen en dat geldt zeker voor de nieuwste H-Track. Want nog niet eerder waren met elektrisch aangedreven actuatoren krachten tot 21.350 N en snelheden tot 100 mm/s mogelijk in zo’n compacte behuizing. H-Track elektro-hydraulische actuatoren zijn dan ook ideaal voor toepassing in mobiele systemen als landbouwvoertuigen, sneeuwschuivers, veegwagens, maaiers, patiënten-liftsystemen, etc.

Met name bij zwaar gebruik, en dan hebben we het over grote krachten en stotende belastingen, zijn hydraulische actuatorsystemen nog vaak in het voordeel boven puur elektrische lineaire aandrijvingen. Maar door beide technieken in één uiterst compacte behuizing te combineren, is bij de Thomson Warner H-Track componenten duidelijk sprake van ‘the best of two worlds’. De actuatoren zijn voorzien van een energie-efficiënte DC-motor die een interne hydropomp aandrijft waarmee de hydraulische cilinder van energie wordt voorzien. Door het vloeistofreservoir en de kleppen in de stevige aluminium behuizing te integreren, op welke oplossing overigens een patent rust, ontstond een uitermate energiedichte en compacte lineaire aandrijving.

 Voor het zware werk

 Een heel goed voorbeeld van waartoe H-Track actuatoren in staat zijn, is het bedienen van de gieksystemen van landbouwspuiten. Des te groter deze zijn, des te sneller en efficiënter kan ermee gewerkt worden. Maar daar zit uiteraard een grens aan. Een langere giek vereist niet alleen meer kracht om in- en uitgeklapt te kunnen worden, ook genereren grotere lengtes tijdens het sproeien in een vaak hobbelig veld, enorme krachtpieken op de aandrijfsystemen. Starre spindelaandrijvingen kunnen daardoor makkelijk breken, maar omdat de H-Track cilinders over een drukbeveiliging beschikken zijn ze extreem stoot- en schokbestendig. Door de robuustheid van de H-Track actuatoren is het bedienen van gieken met lengtes tot zelfs 55 meter geen enkel probleem. Om dezelfde reden zijn deze lineaire actuatoren ook te vinden in positioneersystemen van sneeuwploegen, veegwagens en motormaaiers, bij welke toepassingen eveneens forse reactiekrachten optreden.

Interessante features

H-Track elektro-hydraulische actuatoren zijn leverbaar met slaglengtes vanaf 50 mm t/m 406 mm. Door de verschillende pompconfiguraties zijn lineaire bewegingen met snelheden van 5 tot 100 mm/s mogelijk, terwijl motoren leverbaar zijn in 250 en 560 W uitvoering met 12, 24 of 48 Volt voedingsspanning. De sterkste H-Track levert ruim 21 kN aan duwkracht en16 kN aan trekkracht. Ook zijn er verschillende hydrauliekoliën beschikbaar, waarmee de actuatoren qua temperatuurbestendigheid afgestemd kunnen worden op drie verschillende werkgebieden met een minimum van -40 °C en een maximum van +80 °C. De solide aluminium behuizing is dynamisch vocht- en vuilbestendig volgens IP65 en statisch tot IP69K (bestand tegen stof en warm water onder hoge druk). De zuigerstangen kunnen worden voorzien van verschillende typen aansluitingen. De sales engineers van AXIS & Stuifmeel begeleiden u graag bij het configureren van de juiste lineaire H-Track actuator.

Wilt u meer weten neem contact op +31(0)182-647070 of via info@axis-stuifmeel.nl