BJ Gear

line
Partner

BJ-Gear is een Deens familiebedrijf dat gespecialiseerd is in roestvaststalen aandrijvingen. Deze fabrikant van high-end producten startte meer dan vijftig jaar geleden met de ontwikkeling en productie van wormwieloverbrengingen en biedt nu een compleet scala aan aandrijvingen, tandwielkasten en aanverwante componenten.
Het bedrijf is ontstaan uit een fusie tussen de transportbedrijven BJ-Gear A/S, Lind Jacobsen & Co. A/S en Trabjerg A/S. Vandaag de dag is BJ-Gear een van de toonaangevende bedrijven in de ontwikkeling, productie en levering van transmissieoplossingen en biedt  een breed scala aan zelf geproduceerde reductoren en actuatoren van hoge kwaliteit en met een hoge betrouwbaarheid.
BJ-Gear, telt op dit moment ruim 90 medewerkers en is een onvervalste totaalproducent die alles in eigen huis heeft. Van engineering en constructie tot en met fabricage, assemblage en oppervlaktebehandeling. Alleen gietdelen worden ingekocht bij derden die vervolgens door BJ-Gear wel weer nauwkeurig worden nabewerkt. Hiervoor beschikt het bedrijf over een goed geoutilleerde verspaningsafdeling met geavanceerde CNC-machines, waarmee componenten tot op enkele duizendsten van millimeters nauwkeurig bewerkt kunnen worden. Onder meer door toepassing van industriële robots en geautomatiseerde aan- en afvoersystemen, wordt bij BJ-Gear zoveel mogelijk onbemand geproduceerd, wat resulteert in een uitzonderlijk hoge efficiencygraad en flexibiliteit. Hiermee richt BJ-Gear zich niet op de massa, maar met name op kleine tot middelgrote series. Daarnaast is er een aparte afdeling die zich toelegt op enkelstuks-productie. Lean manufacturing is de norm bij BJ-Gear, zodat het vertrouwde label ‘Geproduceerd in West Europa’ wordt gecombineerd met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

 Producten:

·          RVS Kegel-tandwielaandrijvingen

·          RVS Wormwielreductoren

·          RVS Remmen

 

 

Meld je aan op onze nieuwsbrief