Textielindustrie

Textielindustrie

line

Textielproductie in Nederland is geen vanzelfsprekendheid. In 50 jaar tijd zakte de industriële toegevoegde waarde van de textielindustrie van 20 naar 2,3%. Deze neergang is vooral te wijten aan toenemende prijsdruk en concurrentie. Jarenlang leek het uitbesteden van eenvoudige fabrieksarbeid naar de lageloonlanden een onomkeerbare beweging. Daar is nu een kentering in waar te nemen. Het 'reshoren' van productiewerk naar Nederland biedt kansen. Door het bundelen van krachten en het delen van kennis, wil de Nederlandse textielindustrie haar concurrentiekracht vergroten.

In de machine- en apparatenbouw voor de textielindustrie worden vaak andere eisen gesteld aan de nauwkeurigheid en de snelheid van de bewegingen. Ook de machineveiligheid, het verkorten van de downtime en de omsteltijd spelen een belangrijke rol. Ons leveringsprogramma omvat een breed scala aan producten die uitermate geschikt zijn voor toepassing in de textielindustrie zoals: magneten, ventielen, aandrijvingen, besturingen (PLC’s), en pneumatiek. 90% Van deze producten is klantspecifiek, om zo het optimale resultaat uit de installatie te kunnen halen.

De oplossingen van AXIS & Stuifmeel worden onder andere toegepast in:

* Garenspinmachines
* Transportbanden
* Verpakkingssystemen
* Wikkelinstallaties
* Sorteersystemen
* Wisselsystemen

Hieronder ziet u het aanbod uit onze productpijlers. Uiteraard staan wij u ook graag te woord om, samen met u, de juiste oplossing voor uw toepassing te vinden.

Pijlers

line

Meld je aan op onze nieuwsbrief