Semiconductor-Industrie

Semiconductor-Industrie

line

Binnen Nederland is de semiconductor-industrie een sterk ontwikkelde en specialistische marktsector met een aantal grote spelers. Halfgeleiders worden met name toegepast in geïntegreerde circuits (IC of chips), micro-electromechanische systemen (MEMS), sensoren en dergelijke. Deze componenten zijn essentieel bij de productie van veel moderne apparaten en producten. Producten die we dagelijks gebruiken en waar steeds hogere eisen aan worden gesteld:

• Consumentenelektronica (witgoed, beeld- en geluidsapparatuur)
• Communicatie-apparatuur (mobiele telefoons, modems, routers)
• Kantoorapparatuur (PC's, printers, laptops, kopieerapparaten)
• Auto’s (motoraansturing, sensoren voor snelheid en benzinepeil)
• Medische applicaties (CT-scanners, pacemakers)
• Veiligheidsapplicaties (radars, beveiligingscamera’s, bewegingssensoren)

De grootste opgave voor de semiconductor-industrie is om steeds kleinere details op de chips te kunnen aanbrengen, resulterend in meer reken- of opslagcapaciteit en een lager energieverbruik. Dit vereist de ontwikkeling van nieuwe technieken en aanpassingen in het productieproces. De producten uit onze pijlers Motion Control, Magneet & Elektrotechniek en Pneumatiek & Ventieltechniek leveren reeds een bijdrage aan de productiefaciliteiten van halfgeleiders.

Hieronder ziet u het aanbod uit deze productpijlers. Uiteraard staan wij u ook graag te woord om, samen met u, de juiste oplossing voor uw toepassing te vinden.

Pijlers

line

Meld je aan op onze nieuwsbrief