Energietechniek

Energietechniek

line

Energietechniek is een verzamelnaam voor alle technieken die zich bezig houden met energiesystemen :

• Opwekking, transport en distributie van energie zoals elektrische energie
• Energieomzetting (van hoogspanning, naar wisselspanning en laagspanning)
• Elektromechanische machines.

De technieken worden niet alleen toegepast in elektriciteitscentrales, maar ook bij het ontwerp en onderhoud van diverse gerelateerde systemen, zoals transformatoren, generatoren, motoren en vermogenselektronica. Zo wordt het totale proces, van bron tot eindgebruiker, beslagen. De huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van energietechniek, betreffen met name de zoektocht naar en beheer van alternatieve, duurzame energiebronnen, het realiseren van besparingen op de energiekosten en de uitstoot van minder schadelijke stoffen.

De producten van AXIS & Stuifmeel worden toegepast in alle fasen van de energietechniek: opwekking, distributie, beheer en gebruik van energie. U vindt ze onder andere terug in windturbines, systemen voor zonne-energie, energiecentrales, hoogspanningsinstallaties, schakel- en verdeelinrichtingen, machine- en installatiebeveiligingssystemen.

Hieronder ziet u het aanbod uit onze productpijlers Aandrijftechniek, Lineairtechniek, Motion Control en Magneet- & Elektrotechniek. Uiteraard staan wij u ook graag te woord om, samen met u, de juiste oplossing voor uw toepassing te vinden.

Pijlers

line

Meld je aan op onze nieuwsbrief