#Techblog: Wordt u ook zo moe van die oplopende leveringstijden van lineaire aandrijvingen?

#Techblog: Wordt u ook zo moe van die oplopende leveringstijden van lineaire aandrijvingen?

line

Dat u bij sommige fabrikanten tien weken of langer moet wachten totdat ze uw (aandrijf)componenten eindelijk afleveren is tegenwoordig helaas geen uitzondering meer. Door de op stoom geraakte economie raken productielijnen oververhit en wordt ons geduld steeds vaker op de proef gesteld. Voor veel machinebouwers is dat enorm frustrerend. Aan de ene kant kunnen ze door de stijgende vraag meer machines verkopen, terwijl ze aan de andere kant die machines niet snel genoeg kunnen afbouwen en afleveren omdat ze op componenten zitten te wachten. Dat scheelt natuurlijk omzet en wat dacht u van de gevolgen van late leveringen in geval van een storing? Want dat kan zo maar betekenen dat een productielijn daardoor twee maanden stilstaat. Wat kost dat niet? Gelukkig kan AXIS & Stuifmeel die stilstandtijd vaak aanzienlijk verkorten. Want het zit nu eenmaal niet in onze aard om onze klanten langer op oplossingen te laten wachten dan strikt noodzakelijk.

Zo kunnen wij producten van A-merken vaak eerder leveren dan verwacht en kunnen we in ons magazijn een (ordergestuurde) voorraad aanleggen. Is een klant echt ongeduldig, dan hebben we steeds vaker een goed alternatief component in huis dat we regelmatig sneller kunnen leveren. Een aantal jaren geleden zijn wij gestart om deze alternatieve aandrijfcomponenten en door ons ontwikkelde totaaloplossingen onder de overkoepelende naam AxiPro op de markt te brengen. Inmiddels hebben we van dit huismerk trommelmotoren, lineaire actuatoren, pneumatische cilinders, elektromotoren (AC en DC) en trilmotoren en breiden we de productgroepen steeds verder uit. Met AxiPro AP lineaire units bijvoorbeeld. Die deden vorig jaar hun intrede en inmiddels zijn daar weer verschillende nieuwe varianten bij gekomen. Dat betekent dat het programma AxiPro lineaire units nu twaalf productfamilies telt, die elk meerdere productvarianten bevatten. Er zijn open, gesloten en modulaire systemen beschikbaar, waarbij vooral de open lineaire systemen met hun externe geleiding zich uitermate goed lenen voor de veeleisende voedingsmiddelenindustrie. Zeker wanneer ze zijn uitgevoerd in RVS of uitgerust met een speciale 16AT5 getande riem. Lichte, smalle of extra zware (belastbaar tot 14,8kN) uitvoeringen met slaglengtes die kunnen oplopen tot maar liefst 12 meter! Goed nieuws is ook is dat AxiPro lineaire units doorgaans binnen drie weken leverbaar zijn en bovendien een zeer gunstig prijskaartje hebben. Het verbaast ons dus helemaal niets dat er zowel vanuit de algemene machinebouw als de foodwereld veel belangstelling is voor deze oerdegelijke in West Europa geproduceerde lineaire units.

 

Wat doe je ermee?

Sven Viergever met AxiPro AP lineaire unit

AxiPro AP lineaire units kunnen met vrijwel elke draaistroom-, stappen- of servomotor worden aangedreven en vormen de ideale basis voor toepassingen waarbij nauwkeurige en snelle heen en weer gaande bewegingen zijn vereist. Bijvoorbeeld bij lineaire machinegeleidingen, ‘pick-and-place’ systemen, XYZ-tafels, vloeistofskimmers, etc.
De repeteernauwkeurigheid bedraagt over de volle lengte +/- 0,1 mm, wat al aangeeft dat we het hier over degelijke kwaliteitsproducten hebben. Voor het realiseren van snelle en trefzekere bewegingen zijn de units uitgerust met een compacte, sterke Brecoflex tandriem aandrijving. Daarnaast wordt voor de loopwagengeleiding gebruikgemaakt van geharde loopwielen en geharde assen. De zwaarder belastbare uitvoeringen zijn voorzien van een kogelomloop railgeleiding terwijl er voor nóg hogere belastingen uitvoeringen zijn met dubbele loopwagen. Dankzij de vele beschikbare opties en accessoires, kunnen AxiPro lineaire units precies op de toepassing worden afgestemd. Bovendien behoren volledig klantspecifieke units eveneens tot de mogelijkheden zonder dat er gelijk enorme aantallen van besteld hoeven te worden. Kortom, zoekt u een degelijke, betrouwbare, precies op uw applicatie afgestemde en snel leverbare lineaire unit met een prettig prijskaartje, kijk dan eens naar ons AxiPro AP programma. We adviseren u graag bij het maken van de juiste selectie!

 Sven Viergever – Technical Specialist

Meld je aan op onze nieuwsbrief