Compacte en krachtige aandrijving nodig?

Compacte en krachtige aandrijving nodig?

line

Weinig inbouwruimte, maar toch gebruik willen maken van een krachtige aandrijving met een nauwkeurige toerental/koppel-verhouding? Overweeg dan eens een opsteek-motorreductor, waarbij een haaks wormwielaandrijving wordt gecombineerd met een voor het vermogen geoptimaliseerde motor.

Onze opsteek-motorreductoren kenmerken zich door compacte afmetingen, een hoog vermogen en een lange levensduur. De spuitgegoten aluminium componenten maken ze niet alleen  60-70% lichter dan motorreductoren met gelijkwaardige prestaties, maar garanderen ook een grote stijfheid van het aandrijf- en motorhuis.

Dankzij meerdere overbrengingen zijn deze elektromechanische aandrijvingen in staat het toerental van de ingebouwde elektromotor eenvoudig te vertragen tot het gewenste toerental. De geïntegreerde schakelautomaten (optioneel) maken deze compacte motorreductoren geknipt voor omkeertoepassingen. De beveiliging van de eindposities in beide draairichtingen garandeert een hoge uitschakelnauwkeurigheid, veilige werking en eenvoudige bediening.

Deze compacte opsteek-motorreductoren zijn leverbaar in vele uitvoeringen, die ook nog eens eenvoudig aan te passen zijn aan de toepassing. Mocht de juiste configuratie er dan nog niet tussen zitten, dan zijn tegen geringe ontwikkelingskosten tevens klantspecifieke oplossingen mogelijk.

Standaard worden de meeste typen opsteek-motorreductoren geproduceerd in 230/400V 3-fasenaansluiting, maar ze zijn ook leverbaar met een 230V 1-fase of 24V gelijkstroommotor. Deze laatste uitvoering wordt bijvoorbeeld toegepast voor het veilig aansturen van kleppen in vochtige omgevingen zoals zwembaden, toepassingen in de procesindustrie en bij buitenopstellingen.

Praktijktoepassingen opsteek-motorreductoren:

  • Snel openen  en sluiten van kleppen en ventielen in productie-omgevingen.
  • Bedienen van ramen in kassencomplexen
  • Bewegen van heftafels
  • In hoogte verstellen van rollenbanen en transportbanden
  • Verstellen van werkbladen
  • Aandrijven van bedrijfsdeuren en hekken
  • Aansturen van bombeersystemen en plaatbewerkingsmachines
  • Open-en dichtklappen van verkeersborden langs de snelweg.

Wilt u meer weten over deze compacte opsteek-motorreductoren neem dan contact met ons op via +31(0)182-647070 of info@axis-stuifmeel.nl

Meld je aan op onze nieuwsbrief